Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı Hac Organizasyonu’na ilişkin temaslarda bulunmak üzere Cidde’ye giden heyetin başkanlığını yaptı.

Erbaş, Cidde’de Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia ile bir araya geldi ve Türkiye’nin hac kontenjanı, hizmet kalitesi ve 2023 hac döneminin değerlendirmesi gibi konuları görüştü.

Türkiye’nin Hac Kontenjanı Artırılsın Talebi

Erbaş, görüşmede, Türkiye’nin nüfusuna göre hac kontenjanının yetersiz kaldığını ve yeniden güncellenerek artırılması gerektiğini belirtti.

Erbaş, ayrıca, Türkiye’nin 2024 yılında 83 bin 430 hacı adayını kutsal topraklarda ağırlamak istediğini ve bu konuda Suudi Arabistan’dan destek beklediğini ifade etti.

Suudi Arabistan’dan Memnuniyet ve Gayret

Rabia ise, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin tarihi ve stratejik olduğunu, Türkiye’nin 2024 hac döneminin ön hazırlıklarına erken başladığını ve bunu başarıyla sürdürdüğü için memnuniyet duyduklarını söyledi.

Rabia, ayrıca, Suudi Arabistan’ın önümüzdeki yıllarda hacı ve umreci sayısını artırmak için çalışmalar yaptığını ve Türkiye’nin taleplerini dikkate alacaklarını kaydetti.

2024 Yılı Hac Protokolü İmzalandı

Erbaş ve Rabia, görüşmenin ardından 2024 yılı Hac Protokolü’nü imzaladılar.

Protokole göre, Türkiye’nin 2024 yılı hac kontenjanı 83 bin 430 olarak belirlendi.

Sanayiciler: Kalifiye eleman ve çırak bulamıyoruz Sanayiciler: Kalifiye eleman ve çırak bulamıyoruz

Erbaş’tan Sosyal Medya Paylaşımı

Erbaş, protokolü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Erbaş, paylaşımında, “Cidde’de Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bir araya geldik. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile imzaladığımız 2024 yılı Hac Protokolü kapsamında 2024 yılı haccında 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız İnşallah. Milletimize hayırlı, mübarek olsun.” dedi.

Kaynak: (İLKHA)