Ekonomi̇

2024 Borsa Tahminleri: Yatırımcılar Endişeli, Uzmanlar Ne Diyor?

Borsada son günlerde yaşanan sert düşüşler, yatırımcıları tedirgin ederken, 2024 yılına ilişkin borsa tahminleri merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manipülasyon uyarısı ve ekonomistlerin değerlendirmeleri, piyasalardaki belirsizliği artırıyor.

Borsada son günlerde yaşanan sert düşüşler ve volatilite, yatırımcıları endişelendirirken, 2024 yılına dair borsa tahminleri de merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın manipülasyon uyarısı yapmasının ardından, uzmanlar borsa için nasıl bir tablo öngörüyor?

Yatırımcıların sıkça sorduğu "2024 borsa tahmini ne?" sorusuna, ekonomistlerden biri olan Hikmet Baydar, şu değerlendirmeyi yaptı: "Yıl sonuna yaklaşıyor olmamız nedeniyle pozisyon ayarlamalarının olduğu bir dönemdeyiz. İşlem hacmi sığ olduğu için sert dalgalanma ihtimalinin yüksek olduğu bir dönemdeyiz. Sert düşüşle geldiğimiz 7557 puan seviyesi 10 iş günü önce gördüğümüz 7529 puan seviyelerine yakın. Yatay seyirde dalgalanan bir borsamız var. O yüzden bu tür dalgalanmalar bir düşüş veya çıkış trendi olduğu anlamına gelmiyor."

Baydar, borsanın yabancılar tarafından önemli görülen fibonacci desteğinin 7574 civarında olduğunu belirterek, "2024 yılı için beklentiler 2023 kadar iyi olmasa da yine de bir büyüme beklentisi var. Not artırımları, gri listeden çıkma, jeopolitik risklerin azalması, yerel seçimin atlatılması sonrasında eğer yabancı girişi sağlanırsa ve yabancı payı %60’lara kadar çıkabilirse endeksin 11000-12000 aralığına kadar yükselmesi mümkün. Ancak bu sayılanlar olmazsa, kar realizasyonları daha şiddetli gelebilir." ifadelerini kullandı.

Yatırımcılar, piyasa uzmanlarının ve ekonomistlerin yapacakları değerlendirmeleri dikkatle takip ederek, 2024 borsa tahminleri ışığında stratejilerini belirlemeye çalışıyor. Her ne kadar belirsizlik olsa da uzmanlar, dikkatli ve bilinçli yatırımın önemini vurguluyor.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }