Hafta Sonu Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor Hafta Sonu Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Dünya Altın Konseyi (WGC), "Altın Talep Eğilimleri 2023" raporunu yayınlayarak, küresel altın talebinin geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını duyurdu. Rapora göre, tüm segmentler dahil edildiğinde 2022'ye göre yüzde 3 artışla toplam altın talebi 4 bin 898,8 ton olarak kaydedildi.

Raporda, tezgah üstü ticaret hariç küresel altın talebinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 5 düşüşle 4 bin 448,4 ton olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, merkez bankaları ve diğer kurumlardan gelen altın talebinin yüzde 4 azalarak 1037,4 ton seviyesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Rapor, küresel yıllık altın takı talebinin ise geçen yıl bir önceki yıla göre belirgin bir değişiklik göstermeyerek 2 bin 93 ton ile güçlü seyretmeye devam ettiğini vurguladı.

Son çeyrekte yaşanan toparlanmaya rağmen, teknolojik ve elektronik ürünlerde kullanılan altın miktarının yüzde 4 azalarak ilk kez yıllık 300 tonun altına düştüğü belirtilen raporda, dünya genelinde devam eden çatışmalar ve ticari gerilimlerle birlikte 60'ın üzerinde ülkede yapılacak genel seçimlerin altın talebini ve fiyatlarını desteklemesi bekleniyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)