MEB, LGS'de bir sorunun mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine, puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu MEB, LGS'de bir sorunun mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine, puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu

2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sabah oturumu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından başlatıldı. Adaylar, ilköğretim matematik, fen bilimleri, matematik (lise), fizik ve kimya öğretmenlikleri testlerini içeren sınavda, 75 soruyu yanıtlamak için toplamda 150 dakika süreyle sınandılar.

Sınav öncesinde adaylar, binalara 15 dakika önce alındı ve oturum saat 10.15'te başladı. Türkçe, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, rehberlik, beden eğitimi, okul öncesi, İngilizce ve sınıf öğretmenliği testleri için ise adaylara 75 soruyu yanıtlamaları için 120 dakika süre tanındı.

Öğretmenlik alanında uzmanlaşmayı hedefleyen adaylar, bu önemli sınavda bilgi ve yeteneklerini göstermek için yoğun bir çaba harcadılar. Sabah oturumu 12.45'te sona erdi.

Öğleden sonra ise İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı düzenlenecek. Bu oturum saat 14.45'te başlayacak ve 16.45'te sona erecek.

Kaynak: (Haber Merkezi)